Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 7, 2018

Μικρά κι Αγαπησιάρικα!!!

Εικόνα
Μόνο η αγάπη μας μπορεί καρδιές να χρωματίζει και στης ζωής μας την πληγή χαμόγελα ν' ανθίζει...Άμα θα δεις στο μάγουλο το δάκρυ μου να τρέχει,είναι η πληγή του χωρισμού που γιατρειά δεν έχει.Πάρε την καρδούλα μου για πάντα να την έχεις,είναι καρδιά που σ'αγαπά γι'αυτό να την προσέχεις...Σε κάποιο τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει...μα αν σκεφτείς να ξαναρθείς, δε θα το μετανιώσεις,να ξέρεις πως κατάφερες μία ζωή να σώσεις...Δεν ξέρω πόσο σ'αγαπώ,μέτρο δεν έχει η αγάπη,κι είν'απ'τον ήλιο πιο ψηλά και δεν την φτάνει μάτι.Αγάπη είναι ένας φούρναρης που τις καρδιές μας ψήνει, άλλες τις κάνει κάρβουνο κι άλλες τις ξεροψήνει.Δεν έχω αστέρια να σου δώσω, ούτε φτερά να πας ψηλά, μόνο δυο χέρια να σε κρατήσω και μια καρδιά που σ' αγαπά!!! Aγάπη είναι ν' αγαπάς και να το λες στ' αλήθεια κι όχι να λες το "Σ'αγαπώ" μονάχα από συνήθεια...Σου στέλνω τ'άστρα τ'ουρανού σα χάδι μες στη νύχτα για να σου …

Σοφά λόγια για την φιλία

Εικόνα
Φίλος είναι εκείνος που ξέρει τα πάντα για εσένα και εξακολουθεί να σε αγαπάει.

Οι μόνοι φίλοι που μπορούμε να τους εμπιστευτούμε είναι εκείνοι που δεν μας το ζητούν.

Κανείς δεν πρέπει να είναι φίλος του φίλου του εχθρού του.
Επέπληξε τον φίλο σου όταν είστε οι δυο σας,αλλά να τον επαινείς πάντοτε μπροστά στους άλλους.

Δεν πρέπει να προσπαθείς να αποκτήσεις όσους περισσότερους φίλους γίνεται, αλλά μόνο τόσους με όσους μπορείς να νιώσεις οικειότητα.

Η έχθρα είναι πάντα ειλικρινής, η φιλία όμως δεν είναι πάντοτε τόσο τίμια.

Οι φίλοι στους οποίους μπορείς να τηλεφωνήσεις στις 4:00 το πρωί είναι οι μόνοι που μετράνε.

Οι πραγματικοί φίλοι μας επισκέπτονται όταν ευημερούμε μόνο εάν τους καλέσουμε,όταν όμως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα έρχονται χωρίς πρόσκληση.

Η απόσταση κρατά την φιλία πάντα φρέσκια.
Ο έρωτας είναι τυφλός, η φιλία προσπαθεί να μην βλέπει. 

Με τις υποσχέσεις μπορεί να κάνει κανείς φίλους,αλλά για να τους κρατήσει πρέπει να τις πραγματοποιεί.

Λίγοι φίλοι έχουν τη δύναμη να επαινέσουν την ε…

Λόγια Σοφά του Γέροντα Παίσιου!

Εικόνα
Με βλάσφημους λογισμούς βασανίζει ο διάβολος συνήθως τους ευαίσθητους ανθρώπους, για να τους θλίβει και να τους φέρνει σε απόγνωση.


Οι βλάσφημοι λογισμοί είναι όπως τα αεροπλάνα που μας ενοχλούν με το θόρυβο τους, χωρίς να το θέλουμε, αλλ' ούτε και μπορούμε να το εμποδίσουμε.


Το βαρύ αντιαεροπορικό είναι η ψαλμωδία, γιατί είναι και προσευχή στον Χριστό αλλά και περιφρόνηση στον διάβολο.


Στην αρχή της πνευματικής ζωής ο αγωνιζόμενος διώχνει τους κακούς λογισμούς με την μελέτη την πνευματική, την αδιάλειπτη προσευχή και την φιλότιμη άσκηση.
Μετά έρχονται πια όλο καλοί λογισμοί. Αργότερα σταματάνε και οι καλοί λογισμοί και νιώθει ένα άδειασμα, και μετά έρχεται ο θείος φωτισμός στον άνθρωπο.


Τον πονηρό γνωρίζει ο άνθρωπος του Θεού, ενώ τους καλούς λογισμούς των ανθρώπων ο πονηρός δεν τους γνωρίζει.


Η μεγαλύτερη αρρώστια στην εποχή μας είναι οι μάταιοι λογισμοί των κοσμικών ανθρώπων, που φέρνουν το άγχος. Την θεραπεία την δίνει μόνο ο Χριστός με την
ψυχική γαλήνη, μαζί και την αιωνιότητα, αρκ…

Γλυκόλογα γεμάτα...Αγάπη!!!

Εικόνα
Επειδή το φεγγάρι είναι ερωτευμένο μαζί σου έρχεται κάθε βράδυ όταν κοιμάσαι και σε γεμίζει φιλιά. Απόψε αποφάσισα να πάρω τή θέση του. Θα με περιμένεις;

Έχω να σου προτείνω ένα ταξίδι! Προορισμός; Τα άστερια!Μεταφορικό μέσο; Η καρδιά! Οδηγός; Ο έρωτας! Επιβάτες; Εγώ κι Εσύ! Εισιτήρια; Χωρίς επιστροφή! Τι λές;

Σ'αγαπάω για χίλιους απλούς λόγους και τον πιο σημαντικό..επειδή είσαι εσύ! Δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω.. Σ'αγαπάω γιατί στα μάτια σου βλέπω αυτό που χρειάζομαι. Γιατί στην αγκαλιά σου αισθάνομαι ασφάλεια. Γιατί το χαμόγελο σου με κάνει χαρούμενο και μου δίνει δύναμη. Σ'αγαπάω γιατι σε σκέφτομαι συνέχεια. Γιατί μου λείπεις και ποτέ δε θα σε έχω όσο θα ήθελα.. Έτσι απλά... Σ'αγαπάω.

Αν άνοιξαν τα όμορφα ματάκια σου, αν χασμουρήθηκαν τα γλυκά χειλάκια σου, αν τεντώθηκε το υπέροχο κορμάκι σου.. τότε μπορώ να σου πώ μια γλυκιά καλημέρα...

Καθώς μετρούσα τα αστέρια ικέτευα να πέσει ένα για να βρω το θάρρος να σου πω πόσο σε θέλω. Αχ πόσο θα ήθελα να έιμασταν μαζί για …

Ατάκες...για όλες τις περιστάσεις!!!

Εικόνα
Ατάκες για το Μέλλον: Όσο πιο μακριά βρίσκεται το μέλλον, τόσο καλύτερο φαίνεται. (Seamus Finnigan)Κανένα μέλλον δεν μπορεί αυτό που ζούμε να μας πάρειΤο μέλλον καταδικάζεται στην πιο βαριά ποινή: να θυμάται για πάνταΌταν το παρελθόν γίνεται η πιο δυνατή νοσταλγία και το παρόν σωπαίνει.Όταν έχω άγχος είναι επειδή ζω στο μέλλον. Όταν έχω κατάθλιψη είναι επειδή ζω στο παρελθόν.Ποτέ μην αναβάλεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις μεθαύριο.. Το παρελθόν έχει πεθάνει. Το μέλλον ζει στη φαντασία μας. Η ευτυχία μπορεί να υπάρξει μόνο στο Αιώνιο Παρόν.(Κεν Κεϊς)Το μέλλον ανήκει σ'αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους. (Ρούσβελτ Ελέανορ)Ατάκες για την Μοίρα : Πρόσεξε πολύ τι εύχεσαι. Οι ευχές γίνονται επιθυμίες. Οι επιθυμίες γίνονται σκέψεις. Οι σκέψεις γίνονται πράξεις. Οι πράξεις γίνονται το πεπρωμένο σου.Δεν υπάρχουν τυχαία περιστατικά, μέσα σ’ ένα τέλεια συγχρονισμένο σύμπαν.Εμείς διαμορφώνουμε τη μοίρα μας. Γινόμαστε αυτό που κάνουμε.Η μοίρα του ανθρώπου είναι αδυσώπητα δε…

Λόγια Αγάπης και έρωτα

Εικόνα
Το σκοτάδι δεν μπορεί να καταπολεμήσει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος δεν μπορεί να καταπολεμήσει το μίσος. Μόνο η αγάπη μπορεί να το κάνει αυτό.

Αν θέλεις να σ’ αγαπούν να είσαι αξιαγάπητος.

Η αγάπη είναι σαν τον υδράργυρο στο χέρι. Άσε τα δάχτυλα ανοιχτά και θα μείνει. Σφίξε τη γροθιά και θα ξεγλιστρήσει απότομα.

Σ’ αγαπώ, αγαπώ εσένα και όχι άλλη, με μια αγάπη που δε θα πεθάνει. Ώσπου να γεράσει ο ήλιος, και τ’ αστέρια να παγώσουν, και τα φύλλα απ’ το Βιβλίο της Κρίσης ξεδιπλώσουν.

Μάζεψε τα λουλούδια της ζωής σου όσο είναι ακόμα καιρός.

Η αγάπη που δεν έγινε πραγματικότητα, εκείνη που παρέμεινε όνειρο, αυτή μπορεί να είναι η πιο μακρόβια.

Ότάν είναι κανείς ερωτευμένος εμφανίζετε όπως θα έπρεπε να είναι πάντοτε.

Χωρίς σεβασμό η αγάπη δεν μπορεί να πάει μακριά.

Η αγάπη μπορεί να μεταμορφώσει την καλύβα σε χρυσό παλάτι.

Ο έρωτας δεν διαλέγει το χορτάρι πάνω στο οποίο πέφτει.

Ο έρωτας δεν βλέπει με τα μάτια αλλά με την καρδιά.

Η αγάπη είναι το μοναδ…
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μου και σύνδεσμο (link) στο άρθρο.