Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαΐου 23, 2018

Αγάπη είναι...

Εικόνα
Aγάπη είναι να βλέπεις στα μάτια κάποιου τον κόσμο ολόκληρο . 

Αγάπη είναι να είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις ακόμα και τον εαυτό σου για αυτόν που αγαπάς. 

Αγάπη είναι να μπορείς να κατανοείς και να σέβεσαι τον άλλο και τις αποφάσεις του. 

Αγάπη είναι να βλέπεις κάποιον που είναι λάθος και εσύ να του δείξεις τον σωστό δρόμο.

Αγάπη είναι να αγαπάς κάποιον και να θες το καλό του και μόνο. Όταν δεν μπορείς να τον έχεις κι όμως γνωρίζεις πως ο άλλος είναι καλά κι ευτυχισμένος και να είσαι και εσύ μαζί του γιατί θες το καλό του και δεν βάζεις τον εγωισμό σου πάνω απ’ όλα….

Αγάπη είναι να κάθεσαι σε ένα παγκάκι με τον άνθρωπό σου μετά από χρόνια και να κουβεντιάζεις ήρεμα.

Αγάπη είναι ο ιδρώτας στο μπλουζάκι σου/τα σβησμένα τα τσιγάρα στο τασάκι σου/η σκόνη στα παπούτσια που φοράς/ τα κομμένα νύχια που πετάς/Η λάμψη των ματιών σου/το σουσάμι απ’ το κουλούρι στις σχισμούλες των δοντιών σου/ Αγάπη είναι εσύ. – Νίκος Καρβέλας

Αγάπη είναι, πάνω απ’όλα να χαρίζεις τον εαυτό σου.

Αγάπη είναι να κρυώνεις αλ…

Η απόσταση της καρδιάς!!!

Εικόνα
Μια μέρα, ένας σοφός Ινδιάνος έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του: "Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;"
-"Γιατί χάνουν την ηρεμία τους" απάντησε ο ένας.
-"Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;" ξαναρωτά ο σοφός.
-"Ξεφωνίζουμε, όταν θέλουμε να μας ακούσει ο άλλος" είπε ένας άλλος μαθητής.
Και ο δάσκαλος επανήλθε στην ερώτηση: "Μα τότε δεν είναι δυνατόν να του μιλήσει με χαμηλή φωνή;
Διάφορες απαντήσεις δόθηκαν αλλά καμμιά δεν ικανοποίησε τον δάσκαλο..
"Ξέρετε γιατί ουρλιάζουμε κυριολεκτικά όταν είμαστε θυμωμένοι;
Γιατί όταν θυμώνουν δύο άνθρωποι, οι...καρδιές τους απομακρύνονται πολύ..και για να μπορέσει ο ένας να ακούσει τον άλλο θα πρέπει να φωνάξει δυνατά,για να καλύψει την απόσταση..
Όσο πιο οργισμένοι είναι, τόσο πιό δυνατά θα πρέπει να φωνάξουν για ν'ακουστούν.
Ενώ αντίθετα τι συμβαίνει όταν είναι ερωτευμένοι;

Θέλει καρδιά ν’ αγαπάς…

Εικόνα
Θέλει καρδιά ν’ αγαπάς… Θέλει να ξυπνάς το πρωί και να λες στο γείτονα ένα καλημέρα. Να βοηθάς τη γιαγιά στο δρόμο. Να χαϊδεύεις τα μαλλιά στο κλαψιάρικο παιδάκι που θα περάσει… Να δίνεις κάτι στο φτωχό που ζητιανεύει. Να κάνεις μια επίσκεψη στο νοσοκομείο. Να χειροκροτάς με τη καρδιά σου σε μια παιδική γιορτή. Να μοιράζεσαι με γνωστούς και φίλους ένα χαρούμενο γεγονός. Να καθησυχάζεις τον αδελφό σου σε μια δύσκολη στιγμή. Να παρηγοράς κάποιον σε μια άσχημη περίσταση. Να δείχνεις κατανόηση για την κατάσταση κάποιου. Να δικαιολογείς τις ενέργειες των άλλων. Να αναγνωρίζεις την αξία του «αντιπάλου». Να κάνεις πίσω σε μια διαφωνία… Να προσεύχεσαι για όσους σε πίκραναν. Να προσεύχεσαι για όσους σε αδίκησαν. Να προσεύχεσαι για όσους πίκρανες. Να προσεύχεσαι για όσους αδίκησες. Να προσεύχεσαι ν’ αγαπάς… ν’ αγαπάς με τη καρδιά σου… Ν’ αγαπάς… για να φέρεις κάποιον κοντά Του… Αρκεί να πονάς τον πόνο των άλλων, να χαίρεσαι τη χαρά των άλλων, να κλαις το κλάμα των άλλων, να γελάς το γέλιο των άλλων … Αρκεί να λ…
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μου και σύνδεσμο (link) στο άρθρο.