ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΓΑΠΗΣ 
Μυστικά αγάπης είναι τα συχνά πυκνά διλήμματα εμπιστοσύνης. Τι πρέπει τελικά να λέμε στην σχέση μας πρέπει να τα λέμε όλα ; πρέπει να κρατάμε και κάτι για τον εαυτό μας ; Πολλά ερωτήματα που καλό είναι να απαντηθούν . . πάμε στην ανάλυση μας..
Όταν μπαίνουμε σε μια σχέση έχουμε κάποιο παρελθόν που υπάρχει στο πεντάγραμμο της ζωή μας σαν μια χαραγμένη μελωδία. Το παρόν αρχίζει και διαγράφεται με τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει και προχωράμε στην ζωή. Η σχέση ξεκινά και όλα κυλούν ομαλά όταν ο ένας «ψάχνει» να μάθει διάφορες πτυχές , αντιλήψεις και παρελθόντα στοιχεία και περιστατικά από την ζωή του άλλου. 

Ο λόγος; Βαθύς και ουσιώδης για να μπορεί ο ένας να κατανοήσει τον άλλον καλύτερα αλλά και μέσα από την διαδραμάτιση παρελθόντων γεγονότων εκδήλωσης να μπορέσει ο ένας να λάβει καλύτερη γνώση για τον άλλον σε διάφορα θέματα. 
Βασικά από την στιγμή που η σχέση είναι σωστή με σοβαρές βάσεις μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε με ειλικρίνεια και φυσικά ότι κρίνουμε εμείς ότι είναι απαραίτητο να πούμε στον άλλον ώστε να μας κατανοήσει καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λέμε μόνο τα καλά σαφώς θα πούμε και τα άσχημα, της αδυναμίες μας και ότι έχουμε προβεί ακόμα και αν έχουμε ντραπεί για αυτό στην τελική κανείς δεν είναι άγιος και από την στιγμή που λές στον άλλον κάτι που έκανες λάθος και αφομοίωσες την γνώση αυτού φυσικά θα σε εκτιμήσει καλύτερα η άλλη πλευρά. 

Υπάρχουν και πραγματάκια πολύ μικρά η μεγάλα που δεν είναι απαραίτητο να ειπωθούν αυτό θα το κρίνεται εσέις η και ακόμα μπορεί να υπάρχουν πράξεις και γεγονότα που να χρειάζονται την κατάλληλη χρονική στιγμή που κάποιες δομές τις σχέσεις θα έχουν ωριμάσει περισσότερο.
Έαν κάνετε κάποιο μικρό λαθάκι και κρίνεται ότι δεν είναι απαραίτητο να ειπωθεί αυτό δεν σας κάνει ενόχους σε κάποιο έγκλημα προς θεού, ούτε φυσικά αν επιλέξετε να πείτε κάτι κάποια άλλη χρονική στιγμή θα σας κρεμάσουν, αυτά τα έχει η εκδήλωση της ζωής.  
Όλα αυτά φυσικά έχουν κάποιες προϋποθέσεις : Βασικά και οι δύο να μην εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη που τους εναποθέτει ο άλλος με πλήρη ειλικρίνεια και ταπεινότητα. Υπάρχουν άνθρωποι που αν τους εκμυστηρευτείς κάποιο μυστικό, πράξη η αδυναμία αυτό μολύνει την συνείδηση τους και μετά σε βλέπουν διαφορετικά ή το χειρότερο σε κάποιο τσακωμό στο πετάνε συνέχεια σαν έναν καταστροφικό όλμο που εκτοξεύεται την κατάλληλη στιγμή για εξόντωση. Αυτό είναι και χαρακτηριστικό του εγωισμού που αν ενεργοποιηθεί ιδιαίτερα στον τσακωμό η έναρξης ενός πολέμου είναι ζήτημα δευτερολέπτων.
 
Αγάπη σε αυτό το θέμα είναι να σέβεσαι το παρελθόν και την εμπιστοσύνη που ο άλλος σου δίνει, να τον βοηθάς να διορθωθεί και να εξελιχθεί κάτι τέτοιο φυσικά γίνεται με ευφυέστατη συνεργασία και των δύο.
Αγάπη είναι να μπορείς να συγχωρείς και να βοηθάς τον άλλον και όχι να τον πυροβολείς σε κάθε λάθος βήμα.
Αγάπη είναι να λατρεύεις ακόμα και την κακή στιγμή του άλλου και να την μετουσιώνεις σε καλή με τρόπο που γνωρίζεις και γνωρίζει ότι βοηθά.
Αγάπη είναι να δίνεις χέρι βοήθειας και αγκαλιάς κάθε στιγμή και λεπτό, να σέβεσαι άμεμπτα την προσωπικότητα και το πνεύμα του άλλου.
Αγάπη είναι να δίνεις ελευθερία στο ξέσπασμα, στο χώρο, στην στιγμή, στην ολότητα
Αγάπη είναι να σκουπίζεις το δάκρυ πριν πέσει στο κενό
Αγάπη είναι να δίνεις την ανάσα σου ακόμα και χρειαστείς να την στερηθείς!
Αγάπη είναι να βλέπεις τον άλλον να πετά και να μην προσπαθείς να τον πιάσεις ή να τον κάνεις να σταματήσει αλλά να απολαμβάνεις το θέαμα του φτερουγίσματος και να τον προτρέπεις να πάει ακόμα ποιο ψηλά !
Αγάπη είναι να είναι να δονείται η ευτυχία σου με την ευτυχία του άλλου την ίδια στιγμή.
Αγάπη είναι όταν χαμογελάσει για κάτι που πέτυχε και  να γίνεις ο καθρέφτης της χαράς του
Αγάπη είναι να βοηθάς τον άλλον να κλάψει και όταν ξεσπάσει να του γιατρέψεις τα φτερά για να απογειωθεί ξάνα και ξανά !
Αγάπη είναι να γίνεις ασπίδα στο πόλεμο και αν χρειαστεί να δώσεις ακόμα και την ζωή σου στην μάχη της επιβίωσης.
"Αγάπη είναι να είσαι ΕΚΕΙ πριν ο άλλος σου πει ΕΛΑ !"


"Αληθινή αγάπη είναι να βλέπεις τον άλλον και να θες να είναι
το τελευταίο θέαμα  που θα αντικρίσεις πριν τελειώσεις το όνειρο της ζωής."

Σχόλια

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μου και σύνδεσμο (link) στο άρθρο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λόγια σοφά ... σκέψεις σοφών ανθρώπων

Αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής!!! (Λόγια Αγάπης)

Έχεις ακούσει για το βιβλίο της ζωής του κάθε ανθρώπου;