9 πράγματα που θα σας κάνουν ευτυχισμένους στα επόμενα 30 λεπτά


Το να είστε ευτυχισμένοι δεν πρέπει να είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Μπορείτε να ξεκινήσετε άμεσα. Μέσα στα επόμενα 30 λεπτά! Δείτε μερικούς στόχους που αν τους πετύχετε θα νιώσετε μια μεγάλη αλλαγή στη διάθεσή σας!

1. Αυξήστε το επίπεδο δραστηριότητας σας. Αν μιλάτε στο τηλέφωνο (εφόσον έχετε ασύρματο) σηκωθείτε όρθιοι και περπατήστε. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ. Βάλτε περισσότερη δύναμη στη φωνή σας. Περπατήστε 10 λεπτά με τα πόδια. Ακόμα καλύτερα…

2. Κάντε μια βόλτα έξω. Η έρευνα δείχνει ότι το φως διεγείρει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που βελτιώνουν τη διάθεση. Η καλύτερη πρόταση είναι μια βόλτα στον ήλιο πρωί πρωί!

3. Να είστε έξω καρδιά. Στείλτε ένα e-mail σε ένα φίλο που δεν έχετε δει για καιρό ή βρείτε κάποιο νέο φίλο. Το να έχετε στενούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους είναι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για την ευτυχία. Όταν ενεργείτε με φιλικό τρόπο, όχι μόνο θα κάνετε τους άλλους να νιώθουν πιο φιλικά προς το μέρος σας, αλλά θα κάνει κι εσάς να νιώσετε φιλικά συναισθήματα για τους άλλους ανθρώπους.

4. Απελευθερωθείτε από ένα πρόβλημα
. Εξετάστε εκείνο το ασφαλιστικό σας πρόβλημα, αγοράστε κάτι που χρειάζεστε, ή κάντε εκείνη την συνάντηση με τον οδοντίατρο που συνέχεια αναβάλλετε. Τελειώνοντας μια ενοχλητική μικροδουλειά θα απελευθερωθείτε από το άγχος σας.

5. Δημιουργήστε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Δώστε λίγο χρόνο ώστε να τακτοποιήσετε εσωτερικά σας ζητήματα, να δείτε τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσετε. Αν προσπαθήσετε να λύσετε όλα τα προβλήματα σας ταυτόχρονα, μπορεί να αισθανθείτε ότι καταρρέετε. 10 λεπτά την ημέρα αρκούν ώστε να τακτοποιήσετε τα προβλήματά σας, δοκιμάστε το.

6. Κάντε μια καλή πράξη. Συμφιλιώστε δύο άτομα, επαινέστε κάποιον άλλον. Περάστε έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να…

7. Σώστε τη ζωή ενός ανθρώπου. Γίνετε δωρητής οργάνων και θυμηθείτε να ενημερώσετε την οικογένειά σας γι’ αυτή σας την απόφασή. «Do good, feel good» – λειτουργεί πραγματικά! 

8. Παριστάνετε τους ευτυχισμένους. Έρευνα δείχνει ότι ακόμη και ένα τεχνητό χαμόγελο ενισχύει τη διάθεσή σας. Και αν είστε χαμογελαστοί, οι άλλοι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι είστε πιο φιλικοί και πιο προσιτοί.

9. Μάθετε κάτι καινούργιο. Σκεφτείτε κάτι για το οποίο θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα και ψάξτε στο διαδίκτυο ή πηγαίνετε σε ένα βιβλιοπωλείο και αγοράστε ένα βιβλίο σχετικά με αυτό. Αλλά να είστε ειλικρινείς, διαλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει πραγματικά!

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε ευχαριστώ φίλος είναι τέλιοοο!!!
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μου και σύνδεσμο (link) στο άρθρο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λόγια σοφά ... σκέψεις σοφών ανθρώπων

Αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής!!! (Λόγια Αγάπης)

Έχεις ακούσει για το βιβλίο της ζωής του κάθε ανθρώπου;